Què és l'etapa de la neofòbia?

Hem de tenir clar que qualsevol aliment pot ser rebutjat, els més habituals són les fruites i les verdures

L'etapa de la neofòbia és el període en què els infants es neguen a tastar nous aliments i fins i tot deixen de menjar alguns que ja havien introduït i acceptat a la seva dieta. Si això succeeix hem d'entendre que es tracta d'una conducta normal en alguns nens i nenes. També hem de tenir clar que qualsevol aliment pot ser rebutjat, els més habituals són les fruites i les verdures, normalment les de color verd com els espinacs, l'enciam, el bròquil i les albergínies.

Segons els experts la neofòbia podria deure's s que evitem menjar inconscientment aliments nous que puguin ser un risc per ser verinosos, un fet més freqüent en aliments vegetals. Tot i això, la neofòbia pot venir motivada per altres causes com els propis gustos del petit o alguna experiència negativa amb algun menjar sigui per tenir un mal gust, haver tingut una al·lèrgia o haver-se sentit malament després d'haver-ho menjat...