Ingredients:
- Mig quilo de cigrons cuits, els podem comprar fets o fer-los nosaltres mateixos
- 2 cebes picades
- Julivert fresc al gust
- 3 dents d'all
- 3 culleradetes de comí molt
- 1 tassa de pa ratllat
- 1 cullerada de bicarbonat
- Coriandre al gust
- Mitja culleradeta de caiena molta
- Oli de gira-sol
- Sal i pebre negre al gust
Elaboració:
- Triturem els cigrons amb la ceba, el julivert, les dents d'all, el coriandre i una tassa d'aigua. Ho barregem fins que s'integrin tots els ingredients. Posteriorment, posem a la mescla el pebre, el comí, la sal, el pebre vermell, el bicarbonat, ho barregem i ho deixem reposar mitja hora.
- Una vegada passat aquest temps agafem trossets de la massa i els hi donem forma circular. Una vegada tenim fetes les formes dels falàfels, posem l'oli en una paella i els fregim durant entre 5 o 7 minuts, o fins que estiguin daurats.
- El falàfel es pot menjar sol o dins d'una pita. Si fem falàfel dins de pa pita també posarem enciam, tomàquet, tahini, amb salsa de iogurt o hummus i fer el nostre falàfel al gust o com més ens agradi.