Fem bunyols de vent amb els nostres fills

Els bunyols de vent són típics de la Quaresma i es poden farcides de nata, de crema, de xocolata, de poma...

Ingredients:

  • 200 grams de farina
  • 40 grams de sucre
  • 250 ml de llet
  • 150 grams de mantega
  • 6 ous
  • 1 branca de canyella
  • La pell de mitja llimona
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • Sucre per arrebossar
  • Canyella en pols per arrebossar


Elaboració:

  1. En un cassó al foc posem la llet, la branca de canyella i la pell de la llimona i quan comenci a bullir apaguem el foc. Ha d'infusionar mitja hora. Després colem la barreja.
  2. Posem de nou la llet en el cassó aquest cop amb el sucre, la vainilla i la mantega. Quan s'hagi fos la mantega afegim la farina tamisada. Baixem el foc i remourem fins que quedi tot ben integrat i la massa es desprengui del cassó. Deixarem que la massa es refredi.
  3. Després batem un ou i l'afegim a la massa. Amb una espàtula barrejarem fins que s'integri i anirem posant-los tots amb aquest sistema un a un.
  4. Cuinarem els bunyols posant abundant oli de gira-sol en una paella profunda i quan estigui calent hi posarem els bunyols.
  5. Agafarem dues culleretes petites que anirem mullant amb una mica d'oli i li donem la forma rodona.
  6. En una safata barrejarem el sucre i la canyella en pols.
  7. Quan els bunyols estiguin fregits els passarem en calent pel sucre i la canyella i els degustarem una vegada es refredin.