Ingredients:
- 200 grams de farina
- 40 grams de sucre
- 250 ml de llet
- 150 grams de mantega
- 6 ous
- 1 branca de canyella
- La pell de mitja llimona
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- Sucre per arrebossar
- Canyella en pols per arrebossar
Elaboració:
- En un cassó al foc posem la llet, la branca de canyella i la pell de la llimona i quan comenci a bullir apaguem el foc. Ha d'infusionar mitja hora. Després colem la barreja.
- Posem de nou la llet en el cassó aquest cop amb el sucre, la vainilla i la mantega. Quan s'hagi fos la mantega afegim la farina tamisada. Baixem el foc i remourem fins que quedi tot ben integrat i la massa es desprengui del cassó. Deixarem que la massa es refredi.
- Després batem un ou i l'afegim a la massa. Amb una espàtula barrejarem fins que s'integri i anirem posant-los tots amb aquest sistema un a un.
- Cuinarem els bunyols posant abundant oli de gira-sol en una paella profunda i quan estigui calent hi posarem els bunyols.
- Agafarem dues culleretes petites que anirem mullant amb una mica d'oli i li donem la forma rodona.
- En una safata barrejarem el sucre i la canyella en pols.
- Quan els bunyols estiguin fregits els passarem en calent pel sucre i la canyella i els degustarem una vegada es refredin.