3 pastissos per fer amb els infants a casa aquests dies

Cuinar és una bona alternativa per passar l'estona mentre dura el confinament

El període d'excepcionalitat arran del coronavirus, que fa que la població s'hagi de confinar a casa i prendre mesures de salut per no estendre el contagi, genera moltes hores lliures. Si aquestes hores lliures són amb nens, la manca d'activitats per fer amb ells, sovint resulta un mal de cap.

Per això us proposem passar una estona a la cuina elaborant alguns dels tres pastissos que us proposem. El millor és treballar en equip, i que grans i petits passin un matí o una tarda d'allò més distrets i gaudint del premi final: degustar-lo.

 

PASTÍS DE POMA I CANYELLA

Un deliciós pastís de poma i canyella FOTO: Cedida

Un deliciós pastís de poma i canyella FOTO: Cedida

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 sobre flam
  • 2 pomes grans
  • Canyella en pols
  • Sucre morè
  • Melmelada

Elaboració:

  • Poseu a escalfar el forn al màxim
  • Talleu la poma en grills, i reserveu-los en un vol amb una mica de sucre morè i canyella.
  • Enceneu el forn al màxim.
  • Estireu la massa de pasta de full i punxeu-la amb una forquilla. Després feu un plec a tot el voltant de la pasta.
  • Espolseu una mica de canyella en pols a sobre de la massa.
  • Poseu la crema que haureu preparat prèviament i, a sobre, els grills de poma.
  • Barregeu el suc que ha quedat al vol de la poma amb una mica de melmelada i pinteu el contorn del pastís.
  • Coeu el pastís al forn uns 25 o 30 minuts a 200 graus.
  • Un cop cuit, pinteu el pastís amb melmelada.
  • A gaudir-ne!

 

PASTÍS DE FORMATGE

Un pastís de formatge FOTO: Cedida

Un pastís de formatge FOTO: Cedida 

Ingredients:

  • 3 iogurts naturals
  • 200 grams de formatge crema
  • La ratlladura d'una llimona
  • 3 ous
  • 3 cullerades de Maizena
  • 6 cullerades de sucre

Elaboració:

  • Bateu molt bé els ous en un vol.
  • Afegir la resta d'ingredients batent-ho molt bé fins que quedi una massa homogènia.
  • Poseu la barreja en un motlle per a forn.
  • Enforneu el pastís entre 35 i 40 minuts.
  • Un cop cuit, deixeu-lo refreda sobre una reixa.
  • Desmotllar, i a gaudir-ne!

 

PASTÍS DE TARONJA

Fes aquest boníssim pastís de taronja FOTO: Cedida

Fes aquest boníssim pastís de taronja FOTO: Cedida

Ingredients:

  • 1 taronja sencera amb pell
  • 1 taronja per fer-ne suc
  • 1 got d'oli de gira-sol
  • 2 ous mitjans
  • 1 clara d'ou
  • 200 grams de sucre
  • 200 grams de farina
  • 25 grams de llevat

Elaboració:

  • Renteu la taronja que teniu sencera i feu-la a trossos grans.
  • Espremeu l'altra taronja.
  • Bateu el suc amb la taronja feta a trossos i reserveu-ho.
  • Bateu en un vol els ous i afegiu el sucre.
  • Afegiu a la barreja el puré que heu fet amb la taronja.
  • Afegiu, quan estigui ben batut, l'oli.
  • Aneu incorporant la farina i batent a poc a poc, i també el llevat.
  • Poseu la barreja en un motlle de forn.
  • Enforneu a 180 graus amb el forn preescalfat durant uns 35 minuts.
  • Un cop cuit, deixeu refredar, i ja estarà llest per menjar!