Nàusees en l'embaràs. Causes i tractament

L'augment de l'hormona gonadotropina coriònica és la causant d'aquestes nàusees

Com és ben sabut durant l'embaràs es produeixen molts canvis en el cos d'una dona. Entre aquests canvis també es produeixen molèsties com les nàusees. Moltes embarassades comencen a sentir les nàusees unes dues o tres setmanes després de la concepció, en especial a primera hora del matí, i en determinats casos al llarg de tot el dia.

L'augment de l'hormona gonadotropina coriònica és la causant d'aquestes nàusees. Aquesta hormona juntament amb la progesterona, que en l'embaràs també s'incrementa, són capaces de relaxar l'aparell digestiu, de manera que es facilita el reflux, i alhora estimulen el centre emètic, que activa el vòmit.

Si les nàusees es donen a primera hora del dia, podem compensar amb una mica de pa o galetes per compensar la hipoglucèmia. També podem optar per un esmorzar sòlid i sense begudes. Tot i això i si experimentem vòmits forts, haurem de prendre líquids per reposar l'aigua i les sals perdudes.

Encara que els vòmits i les nàusees en la majoria de les embarassades són una molèstia, existeixen casos de vòmits severs que pot comportar deshidratació, entre altres. En el cas de no poder parar els vòmits amb un tractament, s'haurà d'ingressar l'embarassada fins a la seva recuperació.